22.02.2024

Latujen ja luistelujäiden tilanne (22.2.24)

Lauha sää näyttää jatkuvan niin pitkälle, kun sääennusteet näyttävät. Luistelujäitä ylläpidetään niin pitkään, kuin säät sallivat. Todennäköistä on, etteivät jäät kestä hyvänä hiihtolomaan saakka. Niitä ei enää uudelleen jäädytetä sään pakastaessa, koska kevätaurinko lämmittää maaliskuussa jo niin paljon, että jää sulaa päivällä.

Latujen osalta tilanne näyttää paremmalle, mutta jollei lunta sada lisää, niin ei montaa viikkoa hiihtämisestäkään voida nauttia. Jymylinnan pururadan hoito on toistaiseksi lopetettu. Kaikki muut ladut ovat vielä hiihtokunnossa, mutta lauha sää sulattaa latuja koko ajan ja muuttaa ne jäisiksi. Latuja ylläpidetään niin pitkään, kuin sää sallii ja lunta riittää. Pyydämme hiihtäjiltä siis varovaisuutta hiihtäessä, sillä liukkaus saattaa yllättää.

Sitä mukaa, kun paikkoja suljetaan, muutetaan ne Fluentiin suljetuiksi. Fluent palvelu on ensisijainen paikka, mistä hoitotilanteen näkee.

Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille talvilajien harrastajille kaudesta. On ollut hyvä ja pitkä talvi harrastaa talvilajeja. Nautitaan talviharrastuksista niin pitkään, kuin voidaan.

Terveisin liikuntapaikkojenhoidon tiimi Ville, Juho ja Pekka.

Lue lisää

22.02.2024

Liikuntatoiminnan avustus- ja vakiovuorohaku sekä menestyneiden urheilijoiden esitykset

Orimattilan hyvinvointivaliokunta julistaa haettavaksi liikuntatoiminnan avustukset, vakiovuorot ja menestyneiden urheilijoiden palkitsemisesitykset.

Liikuntatoiminnan avustukset

Liikuntayhdistysten avustukset jaetaan kerran vuodessa toiminta- ja olosuhdeavustuksina Orimattilan liikuntayhdistyksille vuoden 2024 toimintaan. Hakemukset liitteineen tulee toimittaa maanantaihin 25.3.2024 klo 15.00 mennessä osoitteeseen Erkontie 9, 16300 Orimattila. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida.

Hakemuslomakkeita saa kaupungintalolta sekä uimahallilta tai lomakkeet voi tulostaa Orimattilan liikuntapalveluiden kotisivuilta. Lisätietoja avustushausta ja tulostettavat lomakkeet löydät täältä.

Vakiovuorohaku Orimattilan kaupungin liikutatiloihin

Vuoroja haetaan Orimattilan koulujen liikuntasaleihin, Orimattila Areenalle, uimahalliin, Vuorenmäen palloiluhalliin, kuntosaleille, tekonurmelle ja keskusurheilukentälle. Orimattilan kaupungin liikuntatilojen harjoitusvuorot ovat haettavissa seuraavasti:

Kesäkaudelle 2024: maanantaihin 25.3.2024 klo 15.00 mennessä

Sisäliikuntatiloihin kesävuorot myönnetään ajalle 3.6.-4.8.2024 ja ulkoliikuntapaikkoihin 29.4.-29.9.2024.

Talvikaudelle 2023–2024: maanantaihin 29.4.2024 klo 15.00 mennessä

Talvikauden harjoitusvuorot myönnetään ajalle 5.8.2024-25.5.2025

Vakiovuorohakemukset tulee toimittaa liikuntapalveluihin osoitteeseen: Erkontie 9, 16300 Orimattila tai sähköpostilla: liikunta(at)orimattila.fi. Hakemuslomakkeita saa kaupungintalolta sekä uimahallilta tai lomakkeet voi tulostaa Orimattilan liikuntapalveluiden kotisivuilta. Ohjeistuksen vuorohakuun löydät täältä.

Orimattilalaisten urheilijoiden ja seuratoimijoiden palkitseminen vuoden 2023 saavutuksista

Urheiluseuroja pyydetään toimittamaan hyvinvointivaliokunnalle esityksensä perusteluineen Orimattilan menestyneistä urheilijoista ja joukkueista vuonna 2023 sekä muista tunnustuspalkinnoista saavutuksineen.

Ehdotukset palkittavista urheilijoista tulee toimittaa hakulomakkeella, osoite: Erkontie 9, 16300 Orimattila tai sähköpostilla: liikunta(at)orimattila.fi, viimeistään 25.3.2024 klo 15.00 mennessä

Palkitsemissääntö ja hakulomakkeet löydän täältä.

Lue lisää

06.02.2024

Uimahallin allasveden laatu ja siisteystaso

Oletko miettinyt, miten uimahallien puhtaustasosta pidetään huolta?

Kaikki Päijät-Hämeen julkiset uimahallit, kuten myös Orimattilan uimahalli, kuuluvat Päijät-Hämeen ympäristöterveyden valvonnan piiriin eli allasosastojemme sekä allasvesien laatua seurataan terveydensuojelulain ja allasasetusten mukaisesti.

Tämä tarkoittaa sitä, että allasvesinäytteitä otetaan käyttöasteeseen perustuvan suunnitelman mukaisesti ja kohteita tarkastetaan säännöllisesti. Orimattilassa allasvesinäytteitä ympäristöterveyden toimesta otetaan kuukauden välein. Allasvesinäytteistä tutkitaan mikrobiologista ja kemiallista laatua sekä vedenkäsittelyn toimivuutta kuvaavia tutkimuksia. Näiden lisäksi suoritamme omavalvontaa, mm. päivittäin otettavien kemikaalimittausten (mm. ph-arvo, kloori) sekä noin kerran kuukaudessa otettavien pintapuhtausnäytteiden osalta.

Kloori on erittäin yleinen uimahallien allasvesien puhdistusjärjestelmässä käytetty puhdistusaine, jonka käyttömäärään vaikuttavat allasvedessä olevat epäpuhtaudet. Myös Orimattilan uimahallissa käytetään klooria yhtenä puhdistusaineena. Epäpuhtaudet veteen tulevat ihmisten mukana ja kloorin teho perustuu siihen, että se tarttuu epäpuhtauksiin. Ihollamme on aina epäpuhtauksia ja kemikaaleja (mm. hajusteet, deodorantit, ihovoiteet), jotka eivät poistu iholta pelkällä pikaisella huuhtelulla, vaan vaativat usein saippuapesun.

Vedenlaatuun, sen puhtauteen sekä esimerkiksi siinä käytettävään kloorin määrään pystymme siis jokainen meistä vaikuttamaan omalla toiminnallamme. Mitä puhtaampana tulet altaaseen, sitä vähemmän allasvedessämme tarvitaan klooria. Esimerkiksi huolellinen suihkussa käyminen ilman uima-asua, hiusten kastelu ja pitkien hiusten kiinni pitäminen kuuluvat hyvään allashygieniaan, johon uimahallissamme asiakkaita ohjeistammekin. Toistaiseksi allasvedenlaadun mittauksissa uimahallillamme ei ole ollut moitittavaa. Viimeisimpiin tutkimustuloksiin voi tutustua aulan ilmoitustaululta, kenkätelineiden päätyseinustalla.

Myös uimahallimme yleinen siivoustaso omavalvontamittauksissa on ollut erinomaista. Viimeksi viikko sitten otetuissa pintapuhtausnäytteiden tulokset pesutilojen osalta olivat huippuluokkaa: esimerkiksi tulos miesten puoleen pesutiloista oli paikasta riippuen 1–3 RLU, kun raja-arvosuositukset ovat hyvään tulokseen alle 10 RLU, välttävään tulokseen 10–20 RLU ja hylättyyn tulokseen yli 20 RLU.

Osa asiakkaita ovat toivoneet jalkadesinfiointipisteitä uimahalliimme mm. jalkasieni-infektion tartunnan ehkäisemiksi, mutta tämän tehoon infektioiden ehkäisyissä ei ole tieteellistä näyttöä. Käytännössä huolellinen peseytyminen on parempi vaihtoehto, kuin yksittäiset jalkasuihkut. Tärkeää myös on, että uimahalliin (edes suihku- ja saunatiloihin) ei tulla minkäänlaisten infektioiden, tarttuvan taudin tai avohaavaumien kanssa.

Kiitos, että vaikutat omalta osaltasi tilojemme puhtauteen!

Teija Savolainen

Liikunta- ja vapaa-aikapäällikkö

Lue lisää

Hae sivustolta

×